fbpx

Carrera Especialitzada en Disseny i Art 3D per a Videojocs

CONVOCATÒRIA – OCTOBER 2024

Idioma: ESPANYOL & ANGLÈS

Edat

+ 18 anys

Modalidades

Presencial – *Combinat per Streaming online

*Alumne i professor en viu per vídeo.
*Vàlid de març a juliol

Durada

4 anys lectius + Projecte Final

Places

Grups reduïts

CARRERA ESPECIALITZADA EN DISSENY I ART 3D PER A VIDEOJOCS

Tots aquells joves que tinguin més de 18 anys i estiguin interessats a formar-se dins del món dels videojocs. No cal presentar el certificat destudis previs.

 • 18 anys complerts
 • ús d’ordinador a nivell bàsic
 • Carta motivació d’entre 100 i 150 paraules o vídeo de motivació (pot ser gravat en mòbil) entre 45¨ i 1´ explicant per què vols fer aquesta formació i estudiar a FX ANIMATION. Enviar al teu assessor acadèmic o a [email protected]

1r Any: Dispositius Mòbils

Durant aquest primer curs, els alumnes s’introduiran al 3D d’una forma pràctica i efectiva, treballant entorns interiors i exteriors en low poly, la creació de personatges i props i els primers VFX per a videojocs amb qualitat mòbil.
Com a resultat d’aquest primer any, els alumnes seran capaços de realitzar tota mena de gràfics per a plataformas mòbils arribant a publicar de forma grupal el seu primer joc a PlayStore i AppStore.

2n Any: Consoles i PC

En el segon any, els alumnes comencen el seu treball de gràfics per a plataformes majors (PC) aprenent a treballar en modelatge high poly per a entorns avançats, tant interiors com exteriors, la creació de personatges complexos i l’ús de noves eines com Zbrush, Substance Painter i Designer.
Com a resultat d’aquest any lectiu, publicaran de forma grupal un joc per a PC a les habituals plataformes de descàrrega.

3r Any: PC, AAA i Realitat Virtual

En aquest últim any, els alumnes treballaran en la creació de personatges avançats
(criatures), entorns avançats i cinemàtiques per a VR, fotogrametria i efectes visuals per a videojocs.
En finalitzar la formació, cada alumne tirarà endavant un projecte personal propi que, juntament amb el seu demo reel, serà la seva carta de presentació dins la indústria.

 

 • Enviroment artist
 • Character artist
 • Modelador 3D
 • Grafista per a videojocs
 • Especialista en realitat virtual
 • Tècnic en realitat virtual

Aquesta Carrera és la formació més especialitzada i amb el millor nivell de resultats en art 3D per a videojocs a nivell nacional. Hi aprendràs en profunditat a treballar amb metodologies i pipelines professionals, a dominar les eines de creació de 3D (3DSMax, Substance Painter i Designer i ZBrush) i la seva integració en els motors de videojocs estàndard (Unreal Engine i Unity3D).

Des del primer dia, desenvoluparàs projectes individuals i grupals aconseguint resultats de qualitat similar a la dels últims títols publicats per la indústria nacional i internacional, amb l’objectiu de fer-te una demo reel professional que t’obrirà camí al mercat laboral.

Et formaràs com a artista gràfic especialitzat en disseny i creació de videojocs 3D, i això et permetrà crear tot l’apartat visual d’un videojoc (entorns interiors i exteriors, personatges i props) tant per a mòbils com per a AAA i Realidad Virtual, tot obtenint, a més, una demo reel professional per treballar tant a nivell nacional com internacional.

SOL·LICITAR INFORMACIÓ

DOCENTS

 

 

INCLÒS EN AQUESTA FORMACIÓ

Training en empreses

Com que la formació es basa en l’excel·lència i en aportar a l’alumne no només els coneixements tècnics necessaris per a la seva professió, a l’últim any es realitza un training en empresa per posar en pràctica els coneixements apresos dins d’un flux de producció real.

Aquest training és obligatori i els alumnes seran seleccionats per part de les empreses amb què compta l’escola dins de la seva cartera professional. 

Els nostres alumnes han realitzat training en empreses com El Ranchito, Deluxe, Entropy Studio, Digital Legends, The game forge, Scarecrow studio, B· Water Studios i Music has no limits, entre altres.

Programa FX Family

És el programa d’acollida i acompanyament per a alumnes de nova incorporació tant nacionals com internacionals.

En iniciar la formació en FX, els alumnes s’enfronten a un doble repte acadèmic i social, deixen la seva ciutat o escola i fins i tot els seus grups d’amics per començar una nova experiència formativa i vital a FX ANIMATION.

El Programa FX Family té com a objectiu la integració activa de l’alumne a l’escola i a Barcelona sentint-se acompanyat i partícip en la vida acadèmica des del primer dia.

Com a escola integradora, el programa està dirigit a tots els estudiants sense fer distinció entre cap d’ells i respectant en tot moment les necessitats individuals de cadascun.

A FX tots formem una gran família i ens esforcem per tal que tant alumnes com professors i personal no docent se sentin a FX com a casa. Aquest punt de trobada amb els estudiants enforteix la convivència, la comunicació i l’intercanvi de coneixements entre les diferents àrees de formació de l’escola. La integració i el sentiment de pertinença influeix en la motivació i el bon rendiment acadèmic. El nostre programa és totalment gratuït i disponible per a tots els estudiants de qualsevol procedència.

Programa FX Experience

FX EXPERIENCE És un dels programes que enriqueix i multiplica el valor afegit de la formació de FX ANIMATION: aprendre a través de l’experiència, sortir de l’aula, d’un entorn controlat i protegit i enfrontar-se al món real. A través d’aquest programa es dóna l’oportunitat a l’alumne de desenvolupar habilitats de comunicació i de competències personals i interpersonals.

L’objectiu és integrar i relacionar l’alumne amb l’entorn laboral del sector de l’entreteniment i l’audiovisual. Mitjançant la seva participació en projectes transversals, training a empreses i voluntariat es fomenten les competències professionals més valorades per les productores i les empreses. Amb aquest programa aconseguim que els nostres alumnes a més de ser excel·lents tècnics siguin excel·lents professionals.

 • Training a empreses del sector durant la formació
  Visita a Londres i networking a productores internacionals
  Assistència a principals festivals del sector: Móns Digitals, BCN Film Fest, Animac…
  Sortides trimestrals: visites a empreses de la indústria, exposicions, tallers…
  Voluntariat en esdeveniments del sector
  Masterclasses, workshops i tallers amb fugues destacades
  Recruitment: cada any organitzem a FX una Job Fair (fira de l’ocupació) amb empreses nacionals i internacionals que recluten alumnes per a la posterior contractació. Els alumnes aprenen, a més, com superar una entrevista de feina.
  Participació en projectes transversals cinema/videojocs /3D a través de SeñoraX, la nostra productora associada.
  Pràctiques de pitching Com vendre un projecte de cinematogràfic
  Seminaris de màrqueting personal
  Seminaris empresa
  Seminari emprèn

Programa d'E-Sports

Els E-Sports són una disciplina que consisteix en la pràctica de jugar a videojocs a nivell competitiu, a través de lligues i tornejos. Els E-Sports estan vivint el seu millor moment pel que fa a notorietat, inversió i rellevància.

FX ANIMATION és escola pionera a incorporar els E-Sports a la vida acadèmica; un dels objectius principals del programa és que els alumnes puguin jugar, gaudir-ne i competir en videojocs en un entorn segur i controlat de la mà d’entrenadors especialitzats.

Als Estats Units, educadors i investigadors afirmen que aquest tipus de tornejos està directament relacionat amb el compromís i l’èxit acadèmic, i, en conseqüència, reporta efectes molt positius en l’aprenentatge i en el creixement personal.

Els E-Sports es postulen com una eina altament eficaç per contribuir al desenvolupament de les competències professionals i individuals de l’alumnat i per fomentar el treball cooperatiu a les aules i als centres de formació més innovadors i actuals com FX ANIMATION.

Desenvolupament de competències cognitives i interpersonals a través dels E-Sports

 • Pensament crític i estratègic
 • Implicació i Responsabilitat
 • Resolució de problemes complexos
 • Gestió d’emocions
 • Treball sota pressió
 • Comunicació i cooperació
 • Lideratge
 • Treball en equip
 • Creativitat i iniciativa

Competències instrumentals directament relacionades amb la tècnica del joc. Entre elles, destaquen:

 • Velocitat de reacció
 • Precisió
 • Visió perifèrica
 • Prevenció de lesions
 • Atenció i coordinació

Programa AlumniX

FX ANIMATION és l’única escola de cinema, 3D, videojocs i animació, que disposa d’un programa per a alumnes graduats totalment gratuït. El programa Alumni-X neix com a reconeixement a l’esforç i a la feina ben feta dels nostres graduats. Orgullosos del nostre alumnat jove, brillant i sobradament preparat, el seguim acompanyant un cop acabada la seva formació.

La nostra borsa de treball, xarxa de contactes, esdeveniments i promoció constant a les xarxes socials, facilita la seva incorporació al món laboral d’immediat. Vinculats a l’escola a través del programa Alumni-X, els graduats continuaran evolucionant professionalment.

Daniel Cortijos

Alumno de Arte 3D para Videojuegos

Hao Jin

Estudiante de Arte 3D para Videojuegos

Elisenda Ferrer

Estudiante de Arte 3D Para Videojuegos

Alejandro Díaz

Alumno de Arte 3D para Videojuegos